6/28/2009

Имотни изнудвачи спъват инфраструктурните проекти, предупреди Плугчиева


Частни лица буквално рекетират държавата с имотите по трасето на важни инфраструктурни проекти, алармира вицепремиерът Меглена Плугчиева.

От Национална агенция "Пътна инфраструктура" са се оплакали на вицепремиера, че някои от имотите около трасетата на проектите се закупуват предварително с цел новите собстевници да търсят високо обезщетение след това. Те вдигат цените и ако не останат удовлетворени - съдят държавата, обясни Плугчиева.

Тя коментира, че е недопустимо нещо подобно да спъва работата по големите инфраструктурни проекти и акцентира върху законодателните пропуски, които трябва да бъдат запълнени.

Меглена Плугчиева добави, че оценката на Европейската комисия по оперативните програми "Административен капацитет", "Техническа помощ", "Конкурентоспособност" и "Транспорт" ще ни бъдат изпратени до вторник. В процес на финализиране е оценката на програмата "Управление на човешките ресурси".
expert.bg

1 коментар:

  1. Управляваяите ни рекетират вече 20 години като не само нищо не направиха срещу разрушителите и грабителите на дзржавата ами им правеха чадъри и сега се оплакват че хората си защитават интересите както намерят за добре???

    Моите уважения към Плугчиева, тя като личност може и да е невинна, но е част от цялото това лицемерие в момента.

    ОтговорИзтриване