6/04/2009

Шест столични района без терени за строителство на училища и детски градини


В шест столични района - "Възраждане", "Оборище", "Банкя", "Изгрев", "Средец" и "Надежда" няма свободни терени, отредени за строителството на училища и детски градини, сочи обобщена информация от "ГИС-София" за наличието на такива терени в Столичната община. Карти на терените в районите са публикувани в сайта на дружеството.

Общият брой на свободните терени, отредени за детски градини в столицата е 59, а за училища – 36.

С най-много терени за детски градини е район "Студентски" (11), а за училища – "Триадица" (5). С по един терен, отреден за строителството на детски градини, са "Илинден", "Люлин", "Красно село", "Красна поляна", а за училища - "Сердика", "Красно село", "Подуяне", "Красна поляна", "Искър", "Витоша", "Връбница" и "Кремиковци".

Отредени места за девет детски градини има в "Овча купел", за шест - в "Младост", за пет - във "Витоша", за четири - във "Връбница", а по три - в "Слатина", "Триадица" и "Нови Искър".

Столична община е в процес на изготвяне на регистър на общински терени, върху които могат да се построят детски градини, съобщи скоро заместник-кметът по образованието на Столична община Йорданка Фандъкова.
investor.bg

2 коментара:

  1. Дрън, Дрън, Дрън!
    В карето между Околовръстното, Бъкстон, Каблешков и България се създаде една невероятна бетонна гора, без детски градини, училища, детски и спортни площадки.
    Безумието е пълно!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами на който не м харесва в София в провинцията има достатъчно място за всички ,а и е доста по-евтино :)

    ОтговорИзтриване