4/23/2009

Стартира изложението BalPEx 2009

Началото на Balkan Property Exhibition – BalPEx бе дадено с анонсиране на новия проект през януари 2007 г., а успешно проведеното и при засилен интерес изложение на 18 – 20 май 2007 г. сложи началото на нов етап на развитие.
Първото по рода си изложение с такъв мащаб в Югоизточна Европа и на Балканите даде възможност през 2007 година за повече от 240 изложбени участия на фирми от региона и света.
Изложението привлече интереса на повече от 15000 посетители, както крайни клиенти така и професионалисти от бранша с цел контакти, партньорства и проучване на пазара и нови инвестиционни възможности.
Следвайки пазарните тенденции изложението се превърна в незаменим маркетингов инструмент за фирмите за представяне на продукти, проекти и услуги и за затвърждаване на пазарни позиции и търговски марки. Изложението стана еталон за качество, надеждност на информацията, място за провеждане на преговори и намиране на преки клиенти и събитие което бележи тенденции на развитие, източник на информация за професионалисти в сферата и инвеститори от страната и чужбина.
Представените проекти и оферти по време на изложението бяха за над 30 дестинации по света. Сред участвалите фирми над 25 % бяха фирми и фондове от чужбина представени директно или чрез свои представителства в региона.
Засилва се тенденцията на участие на фирми с мрежи в цял свят сред които достойно място заемат франчайзингови компании и консултантски агенции, фондове с трайни интереси и вече инвестиращи в България и региона на Балканите, инвеститори във всички сегменти на пазара на недвижими имоти. Засилва се търсенето на все по-комплексно обслужване на крайния клиент и на по-високия клас имоти както в жилищния така и във ваканционния сегмент.

Годишна анткризисна програма на

Balkan Property Week

Bulgaria - Action in Crisis


www.stroitelstvo.info/balreact

Balkan Property Week стратира активно антикризисната си програма от самото начало на 2009 година под надслов „Bulgaria – Action in Crisis”. Бяха проведени срещи на бизнеса – водещи инвеститори, консултанти, строители и финансови институции. При голяма посещаемост и огромен медиен интерес премина и Първата конференция посветена на кризата BalREAct, която се проведе на 20.02.2009 в Кемпински хотел Зографски. През тези първи месеци на 2009 г. бизнесът почувства остра нужда от консолидиране на позициите относно възвръщане на доверието в пазара и устойчивото развитие на сектора и икономиката като цяло. До края на конференцията BalREAct бизнесът идентифицира приоритетните си области и се обедини около следната програма от спешни мерки:

Участници:
 Най-изявените представители на бизнеса, предприемачи, държавна и местна администрация, политически партии, медии

Цели:
 Да се формулира програма за отстраняване на дефектите на средата и основните проблеми пред бизнеса, свързани с инвестиционните проекти в България
 Да се определят основните приоритети пред бизнеса в страната в условията на криза
 Да се проведе активна комуникация за определяне на основните механизми и мерки за подобряване на бизнес средата и влияние в/у определящите фактори за това
 Да се реализира мощна комуникационна кампания при пълна прозрачност преди предстоящите парламентарни избори

Няма коментари:

Публикуване на коментар