7/12/2009

Продажбите на имоти в Дубай с над 40% спад


Продажбите на имоти в Дубай отчетоха спад от над 40 на сто през първата половина на годината спрямо същия период година по-рано, пише Arabian Business.

Осъществените през полугодието продажби наброяват 1724, което е с 42,6 на сто по-малко от съпоставимите шест месеца на 2008 г. по данни на сайта REIDIN.com, който следи ценовите промени на база на статистика на държавния регистър в емирството.

Анализатори и брокери на имоти обаче са на мнение, че цените на имотите в Дубай са започнали да се стабилизират през последните два месеца.

Средната цена на апартаменти и вили се е покачила с 6,5 на сто на месечна база през юни до 3766,2 долара на кв. м, докато повишението при наемите е 1,1% за същия период след спад от 10%, сочи изследване на Deutsche Bank, което покрива 13 локации в Дубай.

Въпреки това над 60% от хората смятат, че цените на имотите в Обединените арабски емирства ще се понижат с още 20-30% тази година, показва онлайн анкета на Arabian Business. Запитването е установило, че само 5% от читателите смятат, че пазарът на имотите е стигнал дъното си.
investor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар