3/28/2009

Готов е идейният проект на новата сграда на летището в Бургас


Изготвен е идейният проект на новата административна сграда на летище Бургас. Той е дело на бургаското архитектурно студио "Архлайн - Николов" с ръководител на екипа арх. Станислав Николов.
Сградата е на три нива и е разположена в североизточната част на парцела, който е 24 декара. Теренът е с минимална денивелация с много добро изложение в благоприятните посоки. Застроената площ е 985.52 кв.м, а РЗП - 2149.89 кв.м. Височината на сградата е 11.80 м.
Архитектурата е повлияна от специфичното формообразуване на административните тела, съчетани с широкоплощния партер и многофункционалния първи етаж.
Основният подход към сградата за персонала е от североизток, където е разположен главният вход към фоайето.. На ниво партер са предвидени кабинети, обслужващи административната дейност на летището, кафене, обслужващи, складови и технически помещения. На втория етаж също са поместени кабинети, голяма мултифункционална зала, складове и обслужващи помещения. На третия етаж се предвиждат предимно технически помещения
Сградата е решена с административен профил на телата в горните нива с един вертикален комуникационен възел, разположен в центъра на пресичащите се обеми. Оформени са широкоплощни партерно и първо ниво с цел многофункционалност.
Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонова. Външните стени са от видим бетон 25 см.
Използваните материали по фасада са алуминиева дограма с прекъснат термомост и стъклопакет с аргон, видим бетон за архитектурните елементи по и над сградата, както и неподвижни засенчващи ламели на втори етаж.
Енергийната защита на сградата е допълнена от топлоизолации при покривите – 12 см екструдиран пенополистирол, и при пода на първи партерен етаж с 2 см екструдиран пенополистирол "Фибран Fl".
При някои детайли, където е невъзможно да се приложи топлоизолация с нормална дебелина, топлинните мостове се пресичат с "Депрон".
За спазване на противопожарните изисквания за таванните облицовки се използват пожарозащитни плоскости, във влажни помещения – импрегнирани строителни или пожарозащитни плоскости.
sg.stroitelstvo.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар